Sjaak Verheijen aan het woord

“De ODZOB heeft een prettige kantooromgeving.
Zelf zit ik het liefst in de dynamische omgeving”

 

Milieuadviseur Sjaak Verheijen van de gemeente Veldhoven zien we regelmatig op dinsdag bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) op kantoor werken. Wij stelden Sjaak een aantal vragen over waarom hij sinds 2016 dat doet en wat volgens hem de meerwaarde is van dat ‘binnenkijken bij de ODZOB’.

deeln-circelmetlijn-sjaak.png


Waarom ben je bij de ODZOB op kantoor werkzaam, wat is de aanleiding/doel wat je ermee wil bereiken?

“Ik ben 1 dag per week werkzaam op kantoor bij de ODZOB. Dit heeft meerdere aanleidingen. Onze gemeente wil dat wij de samenwerking met partners verbeteren door ook te flexen bij de partners in huis. Verder zit ik in een inhoudelijke opdrachtgeversrol voor VTH-werkzaamheden en kan ik op deze manier beter geïnformeerd blijven over de inhoudelijke afhandeling van controles en vergunningen, voordat controlebrieven etc. formeel door de Omgevingsdienst worden verstuurd. Daarnaast zit ik ook in een aantal regionale werkgroepen van de ODZOB, onder andere asbest, VTH-harmonisatie, energie en vergunningen en is het op deze manier mogelijk tussentijds af te stemmen met de collega’s van de ODZOB. Dat gaat handiger mondeling dan per email.

Verder woon ik zelf in Eindhoven, Stratum en kan ik te voet naar de ODZOB.”

 


Sinds wanneer doe je dit?

“Sinds januari 2016, en het was een tip van Mario Kanits na een lange e-mailwisseling over ‘problemen bij juridische opvolging milieutoezicht’.”

 

Hoe vaak (per week of maand bijv.) ben je bij de ODZOB werkzaam?

“Ik probeer elke dinsdag aanwezig te zijn, wat niet altijd lukt overigens.”

 

Met welke taken houd jij je dan vooral bezig?

“Met eigen taken van de gemeente Veldhoven, ik log dan ook in in mijn eigen werkomgeving. Daarnaast probeer ik alle ODZOB-afspraken en overlegjes over onderhanden zaken of projecten op de dinsdag te plannen.”

 

Ziet jouw dag er bij de ODZOB anders uit dan bij de gemeente?

“Ja, iets meer overleg misschien.”

 

Wat is jou opgevallen tijdens het werken bij de ODZOB?

“De ODZOB heeft een prettige kantooromgeving. Zelf zit ik het liefst in de dynamische omgeving in verband met telefoontjes die ik moet plegen en mondelinge afstemming met collega’s van de ODZOB. De laatste tijd spreek ik vooral veel met Erik van Dommelen.”

 

Wat levert deze werkwijze jou op en wat hebben anderen daar eventueel aan?

“Zie hierboven, veel informatie uit informele tussentijdse communicatie. Volgens mij hebben de ODZOB-collega’s hier ook wel wat aan omdat ze mij (vanuit mijn opdrachtgeversrol) kunnen bevragen over plannen en doorontwikkel-zaken. Ik kan dan als ‘klant’ aangeven op welke wijze ik vind dat er prettig en volledig met mij wordt gecommuniceerd.”

deeln-voorzitter-sjaak2.jpg
Sjaak Verheijen, milieuadviseur (gemeente Veldhoven) aan het werk bij de ODZOB


Wat vind je leuk aan het werken op locatie?

“Enerzijds krijg ik toch inhoudelijke VTH-zaken mee die spelen en hoe die deskundig worden opgepakt. Dit houdt ook mijn VTH-kennis meer op peil. Verder vind ik het leuk om inhoudelijk te kunnen bijdragen aan een steeds professionelere en klantvriendelijkere ODZOB, de externe VTH-afdeling van onze gemeente, waar ik graag trots op wil zijn ;-)!.”

 

Zou je deze werkwijze aanraden, zo ja aan wie?

“Zeker, bijvoorbeeld voor collega’s van andere gemeenten die ook in de ‘opdrachtgeversrol’ zitten, die hierdoor beter in beeld krijgen hoe er gewerkt wordt bij de ODZOB. Ik besef echter dat het voor mij ook handig is omdat ik in Eindhoven woon.”facebook twitter linkedin
Deel deze pagina met je vrienden en collega's!