Omgevingswetcafé:
Hoe nemen we de medewerkers mee?


De beste ideeën ontstaan vaak op een bierviltje. Dus waarom zouden we niet de sfeer van een café nabootsen om de creativiteit van medewerkers aan te wakkeren als het gaat om de Omgevingswet!  Wat komt er allemaal op ons af en hoe gaan we er mee om? De werkgroep Omgevingswet van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) bedacht in juli 2016 het format van een Omgevingswetcafé.

 

directie-cafe-1.jpg


directie-cafe-2.jpg


Pubquiz
Zo’n 70 medewerkers, van secretaresses tot handhavers dompelden zich onder in de wereld van de Omgevingswet. Samenwerking stond daarbij centraal; want dit is iets wat we als organisatie samen oppakken en waar we elkaar bij nodig hebben. Geheel in stijl werd een pubquiz georganiseerd die de kennis van medewerkers testte. Het format is zo succesvol dat meerdere omgevingsdiensten het overgenomen hebben.Ont-moeting

Jack Leijten, manager ODZOB:

“Het belangrijkste aspect van het Omgevingswetcafé is de ‘ont-moeting’. We ontmoeten elkaar, om elkaars perspectieven te begrijpen door naar elkaar te luisteren. Hierbij is authenticiteit en willen van groot belang (i.p.v. moeten). Er zal altijd een spanningsveld blijven tussen aan de voorzijde meewerken aan oplossingen en aan de achterzijde grenzen trekken als situaties ontoelaatbaar zijn. Er wordt echter steeds meer van de ambtenaren en bestuurders verwacht als het gaat om deze balans te handhaven, zodat innovatie en ontwikkelingen maximaal de ruimte kunnen krijgen zonder dat hierbij de fysieke veiligheid en gezondheid van de leefomgeving in het geding komt.”

 


directie-cafe-3.jpg


directie-cafe-4.jpg
Het Omgevingswetcafé bij de ODZOB

 

facebook twitter linkedin
Deel deze pagina met je vrienden en collega's!