VAN DIRECTIEKAMER TOT KEUKENTAFEL


directie-ontour-2.jpg


Ruim 60 wethouders, raadsleden en ambtenaren uit de regio zijn in de week van 26 september 2016 met medewerkers van de ODZOB op pad geweest. Ze zijn naar het buitengebied geweest, hebben meegedraaid in de consignatiedienst en hebben onder andere controles uitgevoerd in een frikadellenfabriek, zwembaden en varkensstallen. Daarmee hebben ze een kijkje gekregen in de wereld achter de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB). Ze hebben kennis gemaakt met de werkomgeving én de mensen achter het werk.Deelnemers aan de allereerste ‘ODZOB On Tour’ kwamen nieuwsgierig binnen en liepen voornamelijk verbaasd weer naar buiten. “Boa in het buitengebied zijn, is niet voor bangeriken” en “Ik wist echt niet dat er al zoveel digitaal geregeld is” of ”Wat een diversiteit aan werkzaamheden”.

Ook de medewerkers vonden het erg leuk om kennis over het werk te delen en mensen mee te nemen. “Ik voelde me echt trots op mijn werk als toezichthouder” vertelde een medewerker. Uit de evaluatie bleek dat alle deelnemers een veel duidelijker beeld hebben gekregen van wat een omgevingsdienst doet.

De belangrijkste aanbeveling was dan ook: doe dit vaker!

directie-ontour-1.jpg

 

directie-ontour-3.jpg

 

directie-ontour-4.jpg

directie-ontour-5.jpg

 

 


Voor diegenen die verhinderd waren is er een korte film gemaakt om ook een kijkje te nemen in de wereld van de werkzaamheden van de toezichthouders.De directie van de ODZOB kijkt zeer tevreden terug op de eerste ‘ODZOB On Tour’ in 2016, wegens succes wordt deze herhaald in 2017!
Banner_v1.jpg

facebook twitter linkedin
Deel deze pagina met je vrienden en collega's!