Motorcrossers.jpg


Grootschalige handhavingsactie heeft effect


Zondagochtend 6 maart 2016 organiseerde Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de politie een grootschalige handhavingsactie in de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek, Sint-Oedenrode, Best, Heeze Leende, Geldrop Mierlo en Someren. De actie had tot doel om overlast van het off the road rijden in kwetsbare natuurgebieden tegen te gaan.   

Handhavers van de diverse organisaties sloegen de handen ineen. Het was een nuttige en vruchtbare samenwerking. Er is een aantal processen verbaal opgemaakt, maar belangrijker nog was de preventieve werking van deze actie. Door de aanwezigheid van de vele handhavers kozen veel wildcrossers eieren voor hun geld en maakten zich uit de voeten. 

Er werd in vijf verschillende natuurgebieden gecontroleerd. De samenwerkende handhavers waren te vinden in natuurgebied Riels Hoefke, landgoed Gorp en Roovert, het Vresselse Bos, natuurgebied Nieuwe Heide en op de Strabrechtse  Heide. Om deze en ook andere natuurgebieden in Brabant mooi, schoon en veilig te houden, zullen dit soort handhavingsacties regelmatig worden georganiseerd. Daarnaast adviseert  SSiB gemeenten in het bekijken van de mogelijkheden voor alternatieven, zoals legale off the road ritten.

 

Een boom kan ons niet bellen, u wel!

Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. De melding gaat direct naar één van de instanties die samenwerken in het handhavingsteam van Brabant. U kunt uw melding ook doen via de BuitenBeter app. Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Vervolgens wordt de melding automatisch naar de juiste gemeente gestuurd. De app is gratis en beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Alle informatie over het programma Samen Sterk in Brabant vindt u op www.odbn.nl/ssib.

 

facebook twitter linkedin
Deel deze pagina met je vrienden en collega's!


logo HHteam met 0900nr Samen Sterk in Brabantkopie.jpg