ODZOB presenteert PORTAL elektronisch monitoren van luchtwassers

LUCHTWAS_1.jpg

 

 
Op 30 maart 2016 presenteerde de ODZOB tijdens een werkconferentie een digitale Portal voor het monitoren van luchtwassers. Medewerkers van het Rijk, provincie, omgevingsdiensten en gemeenten gingen samen met de Landbouworganisatie LTO, Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, fabrikanten van luchtwassers en ICT’ers aan de slag. Zicht op het functioneren van de luchtwasser is in het belang van het milieu en helpt de veehouder en de toezichthouder. Samen met de sector wordt een traject gevolgd om zoveel mogelijk luchtwassers te koppelen aan de Portal.


 

Opdracht ministerie I&M

In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant een demoversie van een digitale Portal ontwikkeld. De Portal verwerkt monitoringsgegevens van luchtwassers automatisch tot grafieken en rapportages. Ook worden de gegevens getoetst aan de bandbreedte waarbinnen de luchtwasser goed functioneert. De luchtwasser is online aan te sluiten. Maar ook vanaf een PC, SD-kaart of memorystick kan data naar de portal worden gestuurd.

 

Efficiënt toezicht

Medewerkers van de ODZOB maken gebruik van de Portal. Op kantoor of thuis, zijn de gegevens te uploaden en analyseren. De automatische gegevensverwerking bespaart veel tijd, ook bij het toezicht. Fysieke controles zijn alleen nog nodig voor die luchtwassers waarvan blijkt dat ze niet goed functioneren. Daardoor hoeven de toezichthouders veel minder rondom de luchtwasser te komen en worden ze dus minder blootgesteld aan schadelijke stoffen.

 

  

Luchtwassers portal.jpg

facebook twitter linkedin
Deel deze pagina met je vrienden en collega's!